Välkommen till Järvsö - Ljusdal
Järvsöbacken i järvsö
Välkommen till Järvsö - Ljusdal
Välkommen till Järvsö - Ljusdal
Välkommen till Järvsö - Ljusdal
Järvsöbaden, hotell i Järvsö
Välkommen till Järvsö - Ljusdal
Björn på myr foto Göran Ekström

Välkommen till Järvsö - Ljusdal

Här i Ljusdals kommun är det nära till allt som hör till livets goda. Järvsö är centrum för turismen med väletablerade attraktioner såväl sommar som vinter. Järvsöbacken och Harsa erbjuder fantastisk skidåkning både på längden och utför.

Ett besök på Järvzoo, Nordens Vildmarkspark är ett måste. 

Söker du boende i Järvsö hittar du det här

Kulturlivet i kommunen blomstrar och erbjuder olika evenemang varje vecka året runt: konst- och fotoutställningar, teaterföreställningar, författarkvällar, poesiaftnar, föreläsningar, sagostunder och musikuppträdanden av många olika slag. Mer info om dessa evenemang finns på turistbyrån.

Låt de minsta inspireras av djur, natur och massor av lek. Hos oss finns massor att upptäcka för

hela familjen! Lika lätt som det är att ta sig hit är det att stanna ett par dagar extra. Från Stockholm

tar det ca 3.5 timme med bil.

Tågen stannar vid Järvsö och Ljusdals stationer. Från Stockholm City går bekväma långfärdsbussar dagligen.

 

Tevsjö Destilleriet i Järvsö

Tevsjö Destilleri i Järvsö utökar och gjorde i sommar succé med nya drycken Bubbelgum. Det var kändisbartendern Oscar Hernandez som hörde av sig till Jonas. Jonas berättar att Oscar har gjort liknande saker förut som bl.a. Hallonlacks som är en shot som sålt väldigt bra.


Jonas Larsson. 

Testade Ahlgrens bilar.

Tanken var att göra något med hubba bubba eller bubbelgum som smak. I vintras kom Oscar till Järvsö och de startade att pröva olika ingredienser som bl.a. Ahlgrens Bilar, banancola och bubbelgum. De valde att fortsätta med bubbelgum och smaken av hubba bubba.

20 % styrka.

De började mixa ihop olika ingredienser och till slut hade de ett färdigt koncept med Bubbelgum. 20 % ligger Bubbelgummen på i styrka. Jonas berättar att många nattklubbar inte vill ha så starka shotar utan väljer gärna något svagare.

Jobbade bl.a. med att ta fram en flaska som skulle passa.

Efter det så gick jobbet successivt vidare med att ta fram en flaska och etiketter. Det är Jonas syster som tagit fram etiketten till flaskan. Arbetet flöt på bra och framåt vårkanten 2015 var produkten klar. Den första juni fanns produkten till försäljning och när den var klar så gjorde Oscar en rundtur och de har sålt närmare 1700 flaskor av Bubbelgumen. Jonas berättar att på bl.a systembolaget i Vansbro har den gått så bra att den finns i deras sortiment.

Bubbelgum Tevsjö

Tid från funderingar till en produkt.

Redan sommaren 2014 pratade Jonas och Oscar om att göra något. Ungefär ett år tog det innan de kom till skott och fick tillverkat den. Det övriga sortimentet som Tevsjö Destilleriet tillverkar ökar i försäljning berättar Jonas. Det har varit bra skriverier om sortimentet och i tidningen Dagens Nyheter där Järvsö Royal Aquavit fick full pott i betyg. Sommar Aquavit fick en fyra av fem möjliga och Hälsingesnapsen fick en trea.

Carl Jan gjorde reklam för Tevsjös punsch i radion.

Carl Jan Granqvist pratade om Tevsjös Punsch på radion och det var bra reklam. Jonas tycker att det är väldigt roligt att små producenter kan synas bland alla stora producenter som tillverkar sprit. Några sorter från startsortimentet har ramlat bort. Ljungsnapsen gick inte så bra berättar Jonas.

Förutom Bubbelgum så har de tillverkat en teavodka som släpptes på systembolaget i juli på svart tea. De har även tillverkat en gin som heter Ragnarök som de exporterar till London.

Ingmar Andersson släpper pruttare NR 7.

Tevsjö Destilleriet och Christer Johansson som bl.a. spelar Ingmar Andersson från Småstadsliv kommer att släppa Ingmars Pruttar på systembolaget. Pruttare NR. 7 kommer den att heta. Detta blir mycket spännande berättar Jonas. På Facebook finns ett klipp på Tevsjö Destilleriets sida där Ingmar står utanför Tevsjö i Järvsö.

[embed]https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1036486569717914&id=363489433684301[/embed]

Tillverkat en svensk Bourbon.

Tevsjö Destilleriet har tillverkat en egen Bourbon som man nu kan boka fat på. Jonas berättar att han redan sålt hälften av faten. Framtidsplaner finns det gott om. Det fick mycket bra råg i fjol och de kommer att tappa en Rye Whisky i vinter. Det blir även oktoberfest och julbord. Planerna finns också på att bygga ut restaurangen och lite annat. Jonas och Anna ser ljust på framtiden. Stor tack Jonas för att du tog dig tid att berätta om bl.a den nya drycken Bubbelgum.

{C}{C}{C}{C}

Tevsjö Destilleri

Vänliga hälsningar 

Glenn Andersson
www.glicko.me

Lysekil.